KLEI-header-juli2017-1260×240-1
KLEI-header-juli2017-1260×240-2
KLEI-header-juli2017-1260×240-3
KLEI-header-juli2017-1260×240-4
KLEI-header-juli2017-1260×240-5
KLEI-header-juli2017-1260×240-6
KLEI-header-juli2017-1260×240-7
KLEI-header-juli2017-1260×240-8

Oproepen

Wilt u een oproep plaatsen? Mail dan naar secretariaat@klei.nl.

Actuele oproepen:

Neem deel aan de expositie ‘Keramiek op de kop’

Beste keramist,
Van harte nodigen we je uit om deel te nemen aan een expositie in de Beeldhouwwinkel te Zutphen. Het thema van de expositie is ‘op de kop’. Mocht je willen deelnemen, dan vragen we je een werkstuk te maken dat met het thema ‘op de kop’ een verbinding aangaat. Behandel het thema in de meest brede zin van het woord en benader je vorm en werkwijze op een andere manier! Om je hierbij te helpen, presenteren we je werk aan het plafond. Het werkstuk zal dus van onderaf bekeken gaan worden.
Voor de voorwaarden/spelregels klik hier. Meld je aan door een e-mail te sturen aan: zutphen@beeldhouwwinkel.nl met je naam en contact gegevens o.v.v. ‘deelname expositie 2017’. Aanmelden kan tot 23 september 2017.
Expositie van 6 oktober t/m 9 december 2017 in Zutphen

Oproep deelname Keramiekplein KreaDoe

Op de beurs KreaDoe 2017 (www.kreadoe.nl), van 1 t/m 5 november 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht, komt dit jaar voor het eerst een ‘Keramiekplein’. KLEI staat hier met een kraam en ook Keramikos heeft een stand.
We zijn op zoek naar keramisten die 1 of meerdere dagen demonstraties willen geven: bijvoorbeeld draaien, gieten, handvormen, decoratietechnieken. Er zijn kosten aan verbonden, maar je mag dan volop reclame maken voor je eigen cursussen. Het verkopen van eigen werk is helaas niet toegestaan.
Er mogen ook workshops gegeven worden, maar die mogen niet langer dan een halfuur à driekwartier duren.
Aanmelden via vera.zegerman@klei.nl.

KERAMIEK TRIËNNALE 2018

De NVK (Nederlandse Vakgroep Keramisten) organiseert in 2018 voor de vierde keer een grote keramiekmanifestatie. Keramisten en kunstenaars uit heel Europa worden uitgenodigd hieraan deel te nemen. Er zijn geen beperkingen met betrekking tot leeftijd of nationaliteit. Het thema is figuratieve, sculpturale keramiek; werk moet recent zijn (2016, 2017). Naast een tentoonstelling in de periode maart-juni 2018 in CODA Museum Apeldoorn zijn meerdere activiteiten gepland. Er worden drie geldprijzen beschikbaar gesteld.

Deadline voor inschrijving is 30 augustus 2017. Inschrijfgeld: € 25,- per deelnemer. De selectie van kunstenaars en werken vindt plaats door een onafhankelijke jury. De jurering gebeurt op basis van anonimiteit. Correspondentie over de selectie is niet mogelijk. Inschrijfgelden worden niet geretourneerd. Kijk voor updates en inschrijvingen op www.nvk-keramiek.nl/triennale

Jouw werk in KLEI?

In 2017 heeft iedere aflevering van de rubriek KleiGalerij in KLEI weer een thema.

Abonnees van het blad kunnen een goede foto (jpg of tiff, ca. 2 of 3 MB) van hun werk insturen naar redactie@klei.nl

Vermeld daarbij:

  • De naam van de maker (met geboorteplaats en -jaar)
  • De titel
  • Het jaartal waarin het gemaakt is
  • Gebruikte materialen
  • Afmetingen (H x B x D)
  • De naam van de fotograaf
  • Tevens je adres en woonplaats en (eventueel) de website

En vertel in maximaal 75 woorden iets over de maker en/of het werk zelf. Je mag ook iets vertellen over je werk m.b.t. het thema. De redactie plaatst uitsluitend foto’s van objecten die in het thema passen.

Ben je (nog) geen abonnee, dan nodigen we je bij deze van harte uit om dit te worden. Een jaarabonnement kost op jaarbasis in 2017 voor Nederland en België € 27,00 met incassomachtiging; € 28,50 bij andere betaalwijze.

Thema’s en uiterste inleverdata 2017
2017-5 (september-oktober): THEEPOT. Inleveren vóór 10 juli.
2017-6 (november-december): TORSO. Inleveren vóór 10 september.

 

Oline galerie Dutch Potters

Onlangs is onder de naam Dutch Potters een online galerie voor keramisten geopend. Zij kunnen hier hun originele, unieke en handgemaakte objecten laten zien – en ook verkopen. Op de website www.dutchpotters.com vindt u onder het tabblad keramisten de verschillende exposanten.

Leeuwarden Keramiekstad

Met het Keramiekmuseum Princessehof als basis trek Leeuwarden veel liefhebbers van keramiek. In de aanloop naar 2018 kan Leeuwarden ook als keramiekstad in de aandacht komen. Om dat te realiseren geeft Ynke Vogel een aanzet door haar winkel in de oude binnenstad open te stellen voor hedendaagse keramisten. Iedere keramist kan tegen een geringe vergoeding 3 maanden z’n werk tentoonstellen. Na 3 maanden maakt hij/zij ruimte voor een nieuwe keramist. Iedere éérste zaterdag van de maand is er een opening met nieuw werk van 1 of 2 keramisten. Zo is er altijd werk van 5-6 keramisten en ook altijd nieuw werk te zien. Op deze wijze probeert Vogel een aanzet te geven naar “Leeuwarden Keramiekstad”.

Dynamische Keramiekwinkel, Kleine Hoogstraat 9, 8911 HD Leeuwarden
Open: do, vr, za 13-16.30. Info: vogelynke@gmail.com

JOUW WERK IN KLEI?  DOE MEE!

logo KleiGalerij

In 2017 heeft iedere aflevering van de rubriek KleiGalerij in KLEI weer een thema. Voor ieder thema kunnen abonnees van het blad een goede foto (jpg of tiff, ca 2 of 3 MB) van hun werk insturen naar redactie@klei.nl.

Vermeld daarbij:

De naam van de maker (met geboorteplaats en -jaar)
De titel
Het jaartal waarin het gemaakt is
Gebruikte materialen
Afmetingen (H x B x D)
De naam van de fotograaf
Je adres en woonplaats en (eventueel) de website
Vertel in maximaal 75 woorden iets over de maker en/of het werk zelf. Je mag ook iets vertellen over je werk m.b.t. het thema. De redactie plaatst uitsluitend foto’s van objecten die in het thema passen.

Ben je (nog) geen abonnee, dan nodigen we je bij deze van harte uit. Een jaarabonnement kost op jaarbasis voor Nederland en België € 27,- (met incassomachtiging) en € 28,50 (bij andere betaalwijze). Bestellen via de webwinkel.

Thema’s en uiterste inleverdata 2017
2017-5: THEEPOT, inleveren vóór 10 juli.
2017-6: TORSO, inleveren vóór 10 september.