KLEI-header-mrt2017-1260×24-4
KLEI-header-mrt2017-1260×240-1
KLEI-header-mrt2017-1260×240-2
KLEI-header-mrt2017-1260×240-3
KLEI-header-mrt2017-1260×240-5
KLEI-header-mrt2017-1260×240-6
KLEI-header-mrt2017-1260×240-7

Oproepen

Wilt u een oproep plaatsen? Mail dan naar secretariaat@klei.nl.

Actuele oproepen:

Blanc de Chine – International Ceramic Art Award Competition

Applications open for the “Blanc de Chine” International Ceramic Art Award. 
Established in 2016, it encompasses a competion a and a residency program that selects, develops, and exhibits world-class ceramic artists and seeks to raise the international profile of Dehua White Porcelain, an art with a long, distinguished history, also leading innovation in the field of ceramics.

The Ceramic Art Award Competition is open to ceramists with no restrictions of age or gender.  All entries must contain at least 50% Kaolin for white porcelain. The competition offers Prizes and Prizes of Excellence form 50,000 to 5,000 Euro.

All the information and
 Application Form may be downloaded from the official website 
http://www.blancdechineicaa.com/competition/apply/
Deadline to submit applications: 30 June 2017

The Award Ceremony and Opening of the Exhibition of the finalist selected works will take place at the Museum of Confluence, in Lyon, France, next 26 September 2017.

 

International Ceramic Biennial III

De Kunststichting Perspektief vzw (Art Foundation) organiseert de 3de editie van de International Ceramic Biennial van 2-10 december 2017. Kunstenaars uit de hele wereld worden uitgenodigd hun kandidatuur in te dienen voor dit international evenement. Deze Biënnale biedt keramiekkunstenaars een unieke gelegenheid hun recent werk op internationaal niveau te presenteren en een uitzonderlijke kans een nieuw publiek te bereiken.

Deadline registratie: 1 mei 2017

Kunststichting Perspektief vzw
Mercatorlaan 25, 3150 Haacht, België
http://www.artksp.be/ICB2017.html | artksp@gmail.com

 

The 3th International Residency Program

The 3th International Residency Program is aimed at ceramics artists and photographers to develop their work in our facilities, where we provide professional studies in Ceramics, Graphic Design and Photograpghy.

Applications must be received between Februari 1 – April 30, 2017.
Once the application period has ended, no further applications will be accepted under any circumstances.

More information: escueladeartetalavera.com

 

 

Deelnemers Keramiekplein KreaDoe

Op de beurs KreaDoe 2017 (www.kreadoe.nl), van 1 t/m 5 november 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht, komt dit jaar voor het eerst een ‘Keramiekplein’. KLEI staat hier met een kraam en er komt ook een leverancier van keramiek-benodigdheden.
We zijn op zoek naar keramisten die 1 of meerdere dagen demonstraties willen geven: bijvoorbeeld draaien, gieten, handvormen, decoratietechnieken. Er zijn kosten aan verbonden, maar je mag dan volop reclame maken voor je eigen cursussen. Het verkopen van eigen werk is helaas niet toegestaan.
Er mogen ook workshops gegeven worden, maar die mogen niet langer dan een halfuur à driekwartier duren.
Aanmelden vóór 20 maart via vera.zegerman@klei.nl.

DOE MEE AAN HET LEZERSONDERZOEK KLEI 2017

Drie jaar geleden heeft u enthousiast gereageerd op ons eerste lezersonderzoek. Mede dankzij uw opmerkingen is KLEI gemoderniseerd. Hebt u nog meer ideeën voor ons tijdschrift? Maak deze aan ons kenbaar door de lezersenquête in te vullen en maak kans op een cadeaubon van € 30,- te besteden bij één van onze adverteerders, zoals Keramikos, Keramiekboetiek, KWL (naar keuze). Onder de deelnemers worden vijf cadeaubonnen verloot.

U vindt het lezersonderzoek HIER.

Het onderzoek neemt nog geen 10 minuten van uw tijd in beslag. De antwoorden uit de enquête worden anoniem behandeld. Als uw e-mailadres bij ons bekend is, ontvangt u op korte termijn ook per e-mail een uitnodiging om deel te nemen aan het lezersonderzoek. U kunt dan op de link in de e-mail klikken om aan het onderzoek deel te nemen. Alvast onze hartelijk dank voor uw deelname.

Galerie de Reddingbootschuur

Op zaterdag 18 maart 2017 opent Galerie de Reddingbootschuur op Vlieland haar deuren. Gevestigd in de oude reddingbootschuur, op een prachtige plek op het eiland, op een drukke route. In deze galerie is plek voor meerdere kunstenaars van uiteenlopende disciplines: schilderijen, fotografie, glaskunst, sieraden en ook keramiek. Galerie de Reddingbootschuur werkt als volgt: kunstenaars kunnen een stuk muur, kast of plank huren om hun werk te presenteren. De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar de kunstenaar. Er is nog plek voor enkele kunstenaars. Interesse? Mail naar reddingbootschuur@gmail.com en je krijgt alle informatie, incl. huurprijzen toegestuurd. Onze voorkeur gaat uit naar werken die te maken hebben met met eilandgevoel, zee, strand en natuur.

 

Keramiek op ’t Geleeg 11 juni 2017

Op zondag 11 juni 2017 vindt te Noeveren (Boom) een nieuwe editie plaats van Keramiek op ’t Geleeg.  Opnieuw willen we, met de prachtige steenbakkerijsite Frateur als decor, een podium bieden aan iedereen die met klei bezig is. Raku stoken, potten draaien, opbouwen, beeldhouwen, eigen of andermans werk te koop aanbieden op onze keramiekmarkt, … het kan allemaal.
Keramisten die aan dit evenement willen deelnemen, kunnen zich nu al van een GRATIS standplaats verzekeren via www.geleeg.be.

Leeuwarden Keramiekstad

Met het Keramiekmuseum Princessehof als basis trek Leeuwarden veel liefhebbers van keramiek. In de aanloop naar 2018 kan Leeuwarden ook als keramiekstad in de aandacht komen. Om dat te realiseren geeft Ynke Vogel een aanzet door haar winkel in de oude binnenstad open te stellen voor hedendaagse keramisten. Iedere keramist kan tegen een geringe vergoeding 3 maanden z’n werk tentoonstellen. Na 3 maanden maakt hij/zij ruimte voor een nieuwe keramist. Iedere éérste zaterdag van de maand is er een opening met nieuw werk van 1 of 2 keramisten. Zo is er altijd werk van 5-6 keramisten en ook altijd nieuw werk te zien. Op deze wijze probeert Vogel een aanzet te geven naar “Leeuwarden Keramiekstad”.

Dynamische Keramiekwinkel, Kleine Hoogstraat 9, 8911 HD Leeuwarden
Open: do, vr, za 13-16.30. Info: vogelynke@gmail.com

JOUW WERK IN KLEI?  DOE MEE!

logo KleiGalerij

In 2017 heeft iedere aflevering van de rubriek KleiGalerij in KLEI weer een thema. Voor ieder thema kunnen abonnees van het blad een goede foto (jpg of tiff, ca 2 of 3 MB) van hun werk insturen naar redactie@klei.nl.

Vermeld daarbij:

De naam van de maker (met geboorteplaats en -jaar)
De titel
Het jaartal waarin het gemaakt is
Gebruikte materialen
Afmetingen (H x B x D)
De naam van de fotograaf
Je adres en woonplaats en (eventueel) de website
Vertel in maximaal 75 woorden iets over de maker en/of het werk zelf. Je mag ook iets vertellen over je werk m.b.t. het thema. De redactie plaatst uitsluitend foto’s van objecten die in het thema passen.

Ben je (nog) geen abonnee, dan nodigen we je bij deze van harte uit. Een jaarabonnement kost op jaarbasis voor Nederland en België € 27,- (met incassomachtiging) en € 28,50 (bij andere betaalwijze). Bestellen via de webwinkel.

Thema’s en uiterste inleverdata 2017
2017-3: WANDOBJECT, inleveren vóór 10 maart.
2017-4: TUINBEELD, inleveren vóór 10 mei.
2017-5: THEEPOT, inleveren vóór 10 juli.
2017-6: TORSO, inleveren vóór 10 september.