KLEI-header-mrt2017-1260×24-4
KLEI-header-mrt2017-1260×240-1
KLEI-header-mrt2017-1260×240-2
KLEI-header-mrt2017-1260×240-3
KLEI-header-mrt2017-1260×240-5
KLEI-header-mrt2017-1260×240-6
KLEI-header-mrt2017-1260×240-7

Oproepen

Wilt u een oproep plaatsen? Mail dan naar secretariaat@klei.nl.

STOOKADRESSEN

Het secretariaat van KLEI ontvangt regelmatig vragen van lezers waar men zijn/haar werkstuk kan laten bakken. Wilt u uw atelier, pottenbakkerij of centrum aanmelden voor het bakken van werkstukken? Mail uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en/of website naar: secretariaat@klei.nl

VAKANTIE-KERAMIEKTIP

U wordt als liefhebber van keramiek tijdens de vakantie vast ook als een magneet naar keramiekwinkels, -markten en galeries getrokken. Deel uw leuke adressen met de andere lezers! Stuur uw vakantietip met een korte beschrijving (eventueel vergezeld van foto’s) naar KLEI. Zowel binnen- als buitenlandse adresjes zijn welkom! Stuur het materiaal naar: redactie@klei.nl

Actuele oproepen:

International Ceramic Biennial III

De Kunststichting Perspektief vzw (Art Foundation) organiseert de 3de editie van de International Ceramic Biennial van 2-10 december 2017. Kunstenaars uit de hele wereld worden uitgenodigd hun kandidatuur in te dienen voor dit international evenement. Deze Biënnale biedt keramiekkunstenaars een unieke gelegenheid hun recent werk op internationaal niveau te presenteren en een uitzonderlijke kans een nieuw publiek te bereiken.

Deadline registratie: 1 mei 2017

Kunststichting Perspektiedf vzw
Mercatorlaan 25, 3150 Haacht, België
http://www.artksp.be/ICB2017.html | artksp@gmail.com

 

The 3th International Residency Program

The 3th International Residency Program is aimed at ceramics artists and photographers to develop their work in our facilities, where we provide professional studies in Ceramics, Graphic Design and Photograpghy.

Applications must be received between Februari 1 – April 30, 2017.
Once the application period has ended, no further applications will be accepted under any circumstances.

More information: escueladeartetalavera.com

 

 

Young Masters Maylis Grand Ceramics Prize 2017

The Young Masters Maylis Grand Ceramics Prize 2017 is now open to applications until 31 March 2017

The Young Masters Maylis Grand Ceramics Prize is an established, international Prize for artists of any age. Work ny all shortlisted artists will be exhibited in June 2017 at Gallery 8 in central London
– A Winnr’s Prioze of 1,500
– A Highly Commended Award of 500
More information or to apply visit: www.young-masters.co.uk

 

Deelnemers Keramiekplein KreaDoe

Op de beurs KreaDoe 2017 (www.kreadoe.nl), van 1 t/m 5 november 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht, komt dit jaar voor het eerst een ‘Keramiekplein’. KLEI staat hier met een kraam en er komt ook een leverancier van keramiek-benodigdheden.
We zijn op zoek naar keramisten die 1 of meerdere dagen demonstraties willen geven: bijvoorbeeld draaien, gieten, handvormen, decoratietechnieken. Er zijn kosten aan verbonden, maar je mag dan volop reclame maken voor je eigen cursussen. Het verkopen van eigen werk is helaas niet toegestaan.
Er mogen ook workshops gegeven worden, maar die mogen niet langer dan een halfuur à driekwartier duren.
Aanmelden vóór 20 maart via vera.zegerman@klei.nl.

DOE MEE AAN HET LEZERSONDERZOEK KLEI 2017

Drie jaar geleden heeft u enthousiast gereageerd op ons eerste lezersonderzoek. Mede dankzij uw opmerkingen is KLEI gemoderniseerd. Hebt u nog meer ideeën voor ons tijdschrift? Maak deze aan ons kenbaar door de lezersenquête in te vullen en maak kans op een cadeaubon van € 30,- te besteden bij één van onze adverteerders, zoals Keramikos, Keramiekboetiek, KWL (naar keuze). Onder de deelnemers worden vijf cadeaubonnen verloot.

U vindt het lezersonderzoek HIER.

Het onderzoek neemt nog geen 10 minuten van uw tijd in beslag. De antwoorden uit de enquête worden anoniem behandeld. Als uw e-mailadres bij ons bekend is, ontvangt u op korte termijn ook per e-mail een uitnodiging om deel te nemen aan het lezersonderzoek. U kunt dan op de link in de e-mail klikken om aan het onderzoek deel te nemen. Alvast onze hartelijk dank voor uw deelname.

The Great Pottery Throw Down – Series 2

Vanaf donderdag 2 februari om 21.00 uur weer de pottenbakkerswedstrijd!! Een nieuwe serie van the great pottery throw down op BBC 2. Acht afleveringen vol leerzame momenten!

KLEI zoekt uitbreiding in het bestuur

De stichting Klei en Hobby is de uitgever van het blad KLEI en tevens van boeken over keramiek. Het bestuur komt ongeveer 12 keer per jaar bij elkaar en is gezamenlijk verantwoordelijk voor de stichting.

Momenteel bestaat het bestuur uit 5 personen. Per 1 april 2017 komt de functie penningmeester vacant.

De penningmeester heeft als extra taken naast de algemene bestuursverantwoordelijkheden: het beheren van de geldmiddelen van de stichting, het betalen van ingekomen facturen en declaraties, het maken van uitgaande facturen en het maken van de jaarlijkse begroting. De boekhouding wordt door een externe boekhouder gedaan.

Vereisten voor de functie: bestuurlijke ervaring, financieel inzicht en enthousiasme voor het blad KLEI. Affiniteit met keramiek/de keramiekwereld is een pre.

Geboden: een jaarlijkse onkostenvergoeding en een kilometervergoeding voor het bezoeken van de vergaderingen, die momenteel in Zoetermeer plaatsvinden.

Reacties mailen naar secretariaat@klei.nl.

European Makers Gallery – Amsterdam sluit 31 maart 2017 definitief haar deuren

Jammer, omdat de galerie als slechts een van de weinig overgeblevene galeries hedendaags keramiek toont. 15 jaar lang heeft de galerie met haar divers en exclusief werk bijgedragen aan de grote verscheidenheid van kunstaanbod in het Spiegelkwartier en daarmee in Amsterdam. Het is echter mooi geweest en zoals men zegt: er is een tijd van komen en van gaan.

U kunt de hele maand februari en ook nog in maart bij ons terecht om alsnog/of opnieuw een laatste mooi werk uit onze bijzondere collectie aan te schaffen.
Vanaf nu wordt het werk-in-stock trouwens met een mooie korting te koop aangeboden!

Galeriehouder Catharine Hermans heet u dan ook nog steeds van harte welkom in de komende maanden.
European Makers Gallery, Spiegelgracht 2a, 1017 JR Amsterdam, +31 (0)20-6223088
Open: woensdag t/m zaterdag 12-17 uur en op afspraak, www.europeanmakers.nl

Foto: werk van Agnes His (FR), 27 x 14 cm

 

Galerie de Reddingbootschuur

Op zaterdag 18 maart 2017 opent Galerie de Reddingbootschuur op Vlieland haar deuren. Gevestigd in de oude reddingbootschuur, op een prachtige plek op het eiland, op een drukke route. In deze galerie is plek voor meerdere kunstenaars van uiteenlopende disciplines: schilderijen, fotografie, glaskunst, sieraden en ook keramiek. Galerie de Reddingbootschuur werkt als volgt: kunstenaars kunnen een stuk muur, kast of plank huren om hun werk te presenteren. De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar de kunstenaar. Er is nog plek voor enkele kunstenaars. Interesse? Mail naar reddingbootschuur@gmail.com en je krijgt alle informatie, incl. huurprijzen toegestuurd. Onze voorkeur gaat uit naar werken die te maken hebben met met eilandgevoel, zee, strand en natuur.

 

Podiumdag met keramiek in het theater!

Podiumdag met keramiek in het theater! Harm van der Zeeuw & Tineke van Gils op de bühne in Delft.

De Podiumdag Keramiek is terug op 25 maart 2017 van 10-16 uur, maar nu in het intieme Rietveldtheater in de keramiekstad Delft. Harm van der Zeeuw en Tineke van Gils gaan vertellen en laten zien hoe hun kunstweren als idee ontstaan en onder hun handen groeien. Het zijn niet alleen de fijnste kneepjes van het vak die op de achterwand van het podium worden geprojecteerd, maar met een beetje geluk spettert ook de inspiratie er aan de voorkant van af. De Podiumdag Keramiek wordt georganiseerd door Tineke van Gils en heeft vijf succesvolle jaargangen gekend in Zoetermeer tot 2007. Om in het Rietveldtheater, Rietveld 49, 2611 LH Delft één van de 85 plaatsen á € 55,- (incl. lunch) te reserveren is snelheid geboden. Reserveren kan alleen bij Tineke van Gils, e-mail: info@tinekevangils.com , telefoon: +31 (0)153808191. Meer info over de podiumdag: www.tinekevangils.com/podiumdag/

Keramiek op ’t Geleeg 11 juni 2017

Op zondag 11 juni 2017 vindt te Noeveren (Boom) een nieuwe editie plaats van Keramiek op ’t Geleeg.  Opnieuw willen we, met de prachtige steenbakkerijsite Frateur als decor, een podium bieden aan iedereen die met klei bezig is. Raku stoken, potten draaien, opbouwen, beeldhouwen, eigen of andermans werk te koop aanbieden op onze keramiekmarkt, … het kan allemaal.
Keramisten die aan dit evenement willen deelnemen, kunnen zich nu al van een GRATIS standplaats verzekeren via www.geleeg.be.

5e Klei(n) filmfestival SKNN 2017

De SKNN (Stichting Keramisten Noord Nederland) organiseert voor de 5e keer het Klei(n) Filmfestival.
Het thema ‘Wit en Waarachtig’ gaat over de vele aspecten van porselein. Het wordt weer een interessant dagvullend programma met een lezing, een vijftal films en een demonstratie. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Het aanmeldformulier vindt u op de website www.sknn-keramiek.nl

Datum: zaterdag 18 februari 2017
Tijd: 09.30 – 18.00 uur
Locatie: Cultureel Centrum De Plataan, Vledderstraat 3, 7941 LC Meppel

Keramiekmarkt Maaseik 25 juni 2017

Inschrijven kan enkel  via de website www.maaseik.be ( beneden klikken op het oranje blokje  “toerisme en musea”, dan bovenaan klikken op “ontdek Maaseik” en dan vind je onder “tips” de keramiekmarkt terug met het inschrijvingsformulier en alle informatie.

Voor meer informatie kan men mailen naar : maddy.trips@maaseik.be

Kleistad zoekt leden

Wil je graag aan de slag met klei en woon je in de buurt van Amersfoort? Wordt dan lid van Kleistad! Kleistad brengt creatieve mensen bij elkaar met klei als uitgangspunt. In ons goed uitgeruste atelier kun je 5 dagen per week aan de slag. Zie voor meer informatie www.kleistad.nl
<ad 28-7-2016>

Leeuwarden Keramiekstad

Met het Keramiekmuseum Princessehof als basis trek Leeuwarden veel liefhebbers van keramiek. In de aanloop naar 2018 kan Leeuwarden ook als keramiekstad in de aandacht komen. Om dat te realiseren geeft Ynke Vogel een aanzet door haar winkel in de oude binnenstad open te stellen voor hedendaagse keramisten. Iedere keramist kan tegen een geringe vergoeding 3 maanden z’n werk tentoonstellen. Na 3 maanden maakt hij/zij ruimte voor een nieuwe keramist. Iedere éérste zaterdag van de maand is er een opening met nieuw werk van 1 of 2 keramisten. Zo is er altijd werk van 5-6 keramisten en ook altijd nieuw werk te zien. Op deze wijze probeert Vogel een aanzet te geven naar “Leeuwarden Keramiekstad”.

Dynamische Keramiekwinkel, Kleine Hoogstraat 9, 8911 HD Leeuwarden
Open: do, vr, za 13-16.30. Info: vogelynke@gmail.com

JOUW WERK IN KLEI?  DOE MEE!

logo KleiGalerij

In 2017 heeft iedere aflevering van de rubriek KleiGalerij in KLEI weer een thema. Voor ieder thema kunnen abonnees van het blad een goede foto (jpg of tiff, ca 2 of 3 MB) van hun werk insturen naar redactie@klei.nl.

Vermeld daarbij:

De naam van de maker (met geboorteplaats en -jaar)
De titel
Het jaartal waarin het gemaakt is
Gebruikte materialen
Afmetingen (H x B x D)
De naam van de fotograaf
Je adres en woonplaats en (eventueel) de website
Vertel in maximaal 75 woorden iets over de maker en/of het werk zelf. Je mag ook iets vertellen over je werk m.b.t. het thema. De redactie plaatst uitsluitend foto’s van objecten die in het thema passen.

Ben je (nog) geen abonnee, dan nodigen we je bij deze van harte uit. Een jaarabonnement kost op jaarbasis voor Nederland en België € 27,- (met incassomachtiging) en € 28,50 (bij andere betaalwijze). Bestellen via de webwinkel.

Thema’s en uiterste inleverdata 2017
2017-3: WANDOBJECT, inleveren vóór 10 maart.
2017-4: TUINBEELD, inleveren vóór 10 mei.
2017-5: THEEPOT, inleveren vóór 10 juli.
2017-6: TORSO, inleveren vóór 10 september.