Jubileumwedstrijd KLEI in beweging

Voor de jubileumwedstrijd KLEI in beweging zijn alle abonnees (hobbyisten en professionals) in Nederland en België uitgenodigd om deel te nemen. Inmiddels is de sluitingstermijn voor deelname gesloten.
Juryprijs
Uit de ruim 225 geanonimiseerde inzendingen heeft de jury 42 werken geselecteerd voor de tentoonstelling in oktober bij Huis73 in 's-Hertogenbosch.
De geselecteerde werken worden opgenomen in een catalogus. Deze catalogus is straks te verkrijgen bij Huis73 en via de webwinkel van KLEI.
De jury kent een eerste prijs van € 500,-, een tweede prijs van € 200,- en een derde prijs van € 100,- toe. De jurering van de eerste, de tweede en de derde prijs vindt plaats op zondag 4 oktober.
Publieksprijs
Alle bezoekers aan de expositie kunnen een stem geven aan hun favoriete werkstuk door een stembriefje in te vullen. Het werk met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs van € 200,-.

KLEI keramiek magazine besteed in haar volgende nummers volop aandacht aan de jubileumtentoonstelling en aan de prijswinnaars.

Jubileumtentoonstelling KLEI in beweging, Huis73 (voorheen Babel), ingang Hinthamerstraat 74, 's-Hertogenbosch. Open: maandag t/m vrijdag 9.00-21.00 uur, zaterdag en zondag 9.00-17.00 uur. Van 1 oktober t/m 25 oktober 2020. Vanwege Covid-19 zal er geen feestelijke opening en officiële uitreiking van de juryprijzen plaatsvinden.
Meer informatie op www.klei.nl en www.huis73.nl

Cover: Hilde Boterman, Dordrecht, 220; steengoed, zwartbakkende klei, ongeglazuurd; h 22 cm, Ø 20 cm
 

Virtuele keramiekmarkt op Facebook

Omdat alle keramiekmarkten dit voorjaar zijn afgelast is KLEI met een nieuwe initiatief gekomen: een virtuele keramiekmarkt op Facebook. Na het beantwoorden van een paar vragen word je z.s.m. goedgekeurd als lid van deze groep. Daarna kun je werk te koop aanbieden of keramiek kopen. Er zijn een paar regels:
  1. Je mag alleen keramiek aanbieden
  2. Het product moet zelfgemaakt zijn
  3. Zet er details bij, zoals vraagprijs, stookwijze, maten, gebruikte techniek e.d.
www.facebook.com/groups/KLEIkeramiekmarkt

Stichting KLEI is op zoek naar uitbreiding in het bestuur

Momenteel bestaat het bestuur uit vier personen: secretaris, penningmeester, voorzitter en een algemeen bestuurslid. De vacature betreft een tweede algemeen bestuurslid. Ongeveer tien keer per jaar wordt er vergaderd, momenteel in Zoetermeer. Vereisten voor de functie: bestuurlijke ervaring, HBO-denkniveau, enthousiasme voor het blad KLEI. Affiniteit met keramiek en de keramiekwereld is een pre. Stichting KLEI biedt een jaarlijkse onkostenvergoeding en een kilometervergoeding voor het bezoeken van de vergaderingen. Reacties met motivatie en cv naar: secretariaat@klei.nl

Discussieforum verhuist van de website naar Facebook

Op de nieuwste versie van de website www.klei.nl die binnenkort online komt, zal geen forum meer aanwezig zijn. De reden hiervoor is dat er steeds minder belangstelling is voor het gebruik van het forum en dat het bouwen van een nieuwe versie te hoge kosten met zich meebrengt. De informatie uit het oude forum en uit de periode vanaf 2016 tot heden zullen nog wel toegankelijk blijven. Echter door werkzaamheden aan de website is deze informatie tijdelijk niet raadpleegbaar.
Op Facebook kunnen vragen gesteld worden aan de redactie en aan andere keramisten via de groep KLEI keramiek magazine – informatie delen en vragen stellen. Hier kunnen ook foto’s van werk en aankondigingen van exposities gedeeld worden.
Ga naar Facebook


WWW.KLEI.NL/WINKEL

Omdat het versturen van pakketten voor ons op dit moment extra lastig is geworden, kunt u momenteel niet alle producten bestellen die wij normaal in onze webwinkel aanbieden. U kunt nog steeds wel abonnementen afsluiten, losse nummers van 2020 en een aantal andere uitgaven en producten bestellen. Zie ook onze aanbieding voor een abonnement voor heel 2020. Wij vragen u om begrip. Ga naar: webwinkel.

Extra jubileumnummer!

Eind maart 2020 komt er een extra jubileumnummer van KLEI uit. Alle abonnees ontvangen deze gratis. Extra nummers zijn verkrijgbaar in de webwinkel. Voor dit nummer doken de bestuursleden van Stichting KLEI in de archieven om leuke en interessante stukjes te kiezen uit 40 jaar KLEI. De keuze is gevallen op leuke en soms wat oubollige zaken, vooral uit de eerste jaren. Verder dingen die met de geschiedenis van het blad te maken hebben en een aantal praktische zaken die nog steeds interessant zijn.

Zo doe je dat, deel 1

Het boek Zo doe dat, deel 1 geeft antwoord op de meest gestelde vraag aan keramisten: ‘Hoe doe je dat?’. Peter Timmers ging voor KLEI keramiek magazine op zoek naar antwoorden op deze vraag en bezocht inmiddels tientallen keramisten in hun atelier. Zij gaven hem antwoord op die vraag en lieten hun werkproces aan hem zien. De eerste twaalf artikelen zijn nu gebundeld in een boek. Zij zijn grondig herzien en er zijn nieuwe foto’s toegevoegd van ander werk van deze keramisten. Deelnemende keramisten: Christiane Zegers, Tessa Droog, Let de Kok, Petrus Griepink, Jürg C. Bächtold, Pauline Hoeboer, Jannie van der Wel, Esther van Groeningen, Caroline Peeters, Bibi Kriek, Conny Pols, Willy van Bussel Formaat: 21 x 21 cm, 132 pagina’s, Nederlandstalig, kleur, harde kaft en leeslint. Prijs: € 15,95 exclusief verzendkosten. Het boek is te bestellen via de webwinkel.

Cadeautip

Enthousiast over het blad KLEI? En op zoek naar een origineel cadeau? Maak iemand blij met een cadeau-abonnement voor € 30,00*. Dit bestaat uit zes nummers en het abonnement stopt daarna automatisch. Ga naar www.klei.nl/winkel Daar vindt u ook andere interessante artikelen *Voor verzending binnen Nederland en België.

Meer kunst van het decoreren

Het boek Meer kunst van het decoreren / Keramisten delen hun technische geheimen van Mels Boom is het vervolg op het razend populaire boek De kunst van het decoreren. Maar liefst 34 bekende - en nog niet eerder in deze boekenserie verschenen - kunstenaars vertellen tot in detail over de door hen toegepaste keramische technieken. Het boek is te bestellen via de webwinkel.

Privacyverklaring

Stichting KLEI bewaart uw gegevens voor de verwerking van bestellingen en abonnementen. Deze informatie wordt nooit doorgegeven aan andere organisaties voor commerciële doeleinden. Gedetailleerde informatie hierover vindt u in onze ‘Algemene voorwaarden en privacyverklaring’, te downloaden rechtsonder aan de site.

Kleicahier 01. handvormen

Van knijpen tot plakken, vijf basistechnieken stap voor stap uitgelegd, 48 pagina’s, geheel full colour. Prijs € 5,00 exclusief verzendkosten Het cahier is te bestellen via de webwinkel

KLEI in beweging - nu in prijs verlaagd!

Catalogus van de wedstrijd en tentoonstelling ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van KLEI. De catalogus is te bestellen via de webwinkel