GOUDA: Nederlandse Keramiekopleiding (NKO)

Zomerweken 2024
Op onze website staan alle zomerweken voor de komende zomer 2024 klaar.
Naast drie draaiweken hebben komt ook dit jaar onze Chinese gast Xiaolin naar Nederland om je eigen ‘minigama’ oven te bouwen. Je krijgt kennis aangeboden om een goed functionerende oven te bouwen, die je kunt verfraaien naar je eigen handtekening en vormgeving.
Wie zich aangetrokken voelt tot het experiment kan in de driedaagse workshop werken met natuurlijke toevoegingen aan de klei. Dat kan verrassende resultaten geven in textuur en decoratie toepassingen. Kortom, een ruim aanbod, zodat er voor iedereen iets te kiezen valt.
Wacht niet te lang, er is veel belangstelling.
Extra Leerjaren
Komend cursusjaar bieden we 3 extra leerjaren aan. Cursisten die de driejarige opleiding hebben afgerond of ervaren keramisten (na een intakegesprek) kunnen deelnemen aan deze programma’s. Het extra leerjaar draaien (docent Mathieu van der Giessen), het extra leerjaar glazuren (docent Mieke de Groot) en het extra leerjaar handvormen (Roos Langendorff).  
Op onze website vindt u per leerjaar uitgebreide informatie over de opleidingen.
Korte cursussen 2024-2025
Ons aanbod korte cursussen staat op de website. Variërend van een draaiweek met porselein, werken met papierporselein, het maken van een meerdelige gipsmal, en meerdere draaiweken behoren tot het programma. Voor uitgebreide informatie verwijzen wij naar onze website.
Voor meer informatie over de diverse opleidingen en cursussen: ga naar onze website www.keramiekopleiding.nl | Nederlandse Keramiekopleiding, Winterdijk 4a, 2801 SJ Gouda, +31 (0)182-515274.