GOUDA: Nederlandse Keramiekopleiding (NKO)

2e jaars cursisten exposeren in museum Gouda
Van 18 mei t/m 22 oktober exposeren onze 2e jaars cursisten in museum Gouda, Achter de Kerk 14 te Gouda. Aan de hand van een opdracht tonen zij insecten, in vele variaties, waarheidsgetrouw en vanuit hun eigen fantasie. Een mooie collectie die zeer de moeite waard is om te gaan bekijken. Ook tijdens de Goudse Keramiekdagen is het museum geopend.
Zomerweken:
• Draaiweken
Is draaien je passie of wil je dat bij jezelf ontdekken? Kom deze zomer dan bij ons een week lang draaien! Tijdens drie verschillende weken in juli en augustus kun je bij ons komen draaien. Elke dag krijg je nieuwe technieken aangereikt. Uiteraard nemen we er uitgebreid de tijd voor, zodat jij je deze technieken onder de knie krijgt.
• Extra Leerjaar Handvormen
Met theorielessen en praktijkopdrachten gaan we samen op zoek naar wat jou boeit. Onder begeleiding ontdek je aanknopingspunten die bij jou passen om tot een persoonlijke vormtaal te komen. Jouw eigen keramische handschrift. Leren kijken, verbanden leggen, denken in mogelijkheden - het komt allemaal aan bod met de thema’s kunstgeschiedenis, cultuur en natuur.
• Basiscursus
Weinig of geen ervaring met keramiek, maar wil je er wel serieus mee aan de slag? Dan is de basiscursus keramiek een prima mogelijkheid om kennis te maken met keramiek. Zowel basis draaivaardigheden als diverse handvormtechnieken komen aan bod. Een succesvolle basiscursus keramiek is een uitstekende voorbereiding op deelname aan onze driejarige ambachtelijke opleiding Keramische Technieken.
• Draaivaardigheden

Beschik je over de basis draaivaardigheden én wil je deze verder ontwikkelen? Wil je kunnen oefenen onder deskundige begeleiding? Deze 5-daagse cursus geeft je alle mogelijkheden om vervolgstappen in je eigen ontwikkeling bij het draaien te maken.

Voor meer informatie over de diverse opleiding en cursussen: ga naar onze website www.keramiekopleiding.nl
Nederlandse Keramiekopleiding, Winterdijk 4a, 2801 SJ  Gouda, +31 (0)182-515274.