Vooraankondiging ontwerpwedstrijd Cor Unum

Cor Unum, dé keramiekmaker in Nederland, heeft onder meer als ambitie om jong ontwerptalent uit te dagen en te inspireren om het keramisch ambacht levend te houden. In dat kader organiseert CorUnum jaarlijks een internationale ontwerpwedstrijd voor getalenteerde studenten aan kunst- en designopleidingen. De zevende editie van deze Cor Unum ontwerpwedstrijd gaat binnenkort van start en wordt mede voorbereid door docenten aan kunst- en designopleidingen in Nederland.

Voor deze editie is als thema gekozen Anarchie. Wanorde en tegendraadsheid zijn begrippen die hiermee onlosmakelijk zijn verbonden. Als tegenstelling van een wereld waarin we allemaal liefst zo comfortabel mogelijk leven. Ontwerpers spelen vaak in op die wens en zijn van nature geneigd producten en diensten te maken die efficiency en gemak vergroten. Maar een wereld waar alles perfect is geregeld is, is afschuwelijk. We hebben immers ook behoefte aan het ongerijmde en het tegendraadse. Cor Unum daagt studenten uit om een product te ontwerpen dat irriteert, tegen de haren instrijkt of lastig is, maar uiteindelijk door zijn onontkoombare aanwezigheid resulteert in een verrijking van ons leven.
Voel je vrij om Anarchie in de breedste zin van het woord te interpreteren. Al blijft de uitvoerbaarheid van je ontwerp in keramiek wel een voorwaarde.”

Praktische informatie
Er worden vanuit Cor Unum inspiratie dagen georganiseerd voor de studenten waarbij zij de mogelijkheid rondleidingen te krijgen inde werkplaats en winkel van CorUnum, een inspirerend bezoek te brengen aan het Design Museum en feedback te krijgen (speed-date) van professionele ontwerpers.
Wij juichen het toe als de ontwerpwedstrijd een plek kan krijgen in het onderwijsaanbod. Daarom kunnen wij u van een digitaal beeldboek omtrent het thema Anarchie en een introductiefilm voorzien bij de aanvang van het studiejaar 2019-2020. Mocht u daar gebruik van willen maken, laat het ons weten.
Informatie over het programma, de aanmeldingsprocedure en deadlines zal binnenkort op onze website verschijnen. Wilt u op de hoogte blijven van onze andere activiteiten, houd dan de website van Cor Unum http://www.cor-unum.com in de gaten en de social media kanalen.testje