Oproepen en nieuws

OPROEP: Internationale Glas- en Keramiekmarkt Haacht 26 mei 2024

De inschrijvingsperiode loopt tot 15 mei: ter gelegenheid van de 10e editie van de Markt zal de Fondation des Arts enkele deelnemers selecteren voor een groepstentoonstelling die in maart 2025 zal plaatsvinden in Pastorie Wakkerzeel.
U heeft tot 15 mei de tijd om u aan te melden: in het kader van de 10e editie van de Markt zal de Stichting een aantal deelnemers kiezen voor een gezamenlijke tentoonstelling die in maart 2025 zal plaatsvinden in de Pastorie Wakkerzeel.
INFO:
www.artksp.be/info.html
Les inscriptions sont ouvertes jusqu'au 15 mai : pour célébrer la 10ème édition du Marché, la Fondation des Arts sélectionnera plusieurs participants pour une exposition collective qui se tiendra en mars 2025 à la Pastorie Wakkerzeel.
Vous avez jusqu'au 15 mai pour vous inscrire : dans le cadre de la 10ème édition du Marché, la Fondation choisira un certain nombre de participants pour une exposition de groupe prévue en mars 2025 à la Pastorie Wakkerzeel.
 


OPROEP: Deelname Keramiekmarkt Lommel

De keramiekmarkt Lommel (België) vindt ieder jaar plaats op de eerste zondag van september. De 15e editie is op zondag 1 september 2024 van 11 tot 17u.
De inschrijvingsperiode loopt tot 1 augustus 2024.
De organisatie behoudt zich het recht voor om de inschrijvingsperiode vervroegd af te sluiten als het aanbod het aantal standplaatsen overtreft. De deelnameprijs is € 45,00. Hiervoor plaatsen wij voor u een overdekte marktkraam van 4,00 m X 1,20 m.
Onze markt ontvangt graag standhouders met ervaring die originele objecten op een vakkundige manier vervaardigen. Het is de bedoeling om het imago van onze keramiekmarkt hoog te houden door een kwalitatief aanbod.
Info: keramiekmarktlommel@gmail.com

 

OPROEP: A call for applications Andenne, Belgium

Kunstenaars worden uitgenodigd om werken in te zenden voor twee prachtige tentoonstellingen: een met als thema 'Talisman', die kunstenaars uitnodigt om de raadselachtige wereld van symbolen, mysteries en verborgen krachten te verkennen door middel van keramiek, en een tweede tentoonstelling met een vrij thema waar kunstenaars worden aangemoedigd om hun beste werk in te zenden.
Er worden drie prijzen (€ 2.500, € 1.000 en € 500) uitgereikt.
Deadline voor aanmelding: 13 oktober 2024
Kijk voor meer informatie op de website

OPROEP: NCECA-tentoonstelling 205

NCECA nodigt kunstenaars uit om aanvragen in te dienen voor de jaarlijkse NCECA-tentoonstelling van 2025, True and Real, die gelijktijdig met de conferentie van volgend jaar zal plaatsvinden. De tentoonstelling, samengesteld door Judith S. Schwartz, wordt tot leven gebracht door het werk van vijf uitgenodigde kunstenaars en aanvullende werken die zijn geselecteerd via de open oproep voor inzendingen. De tentoonstelling vindt plaats in het Utah Museum of Contemporary Art tussen maart en mei 2025.
Klik hier voor meer informatie

OPROEP: IAC-congres 2024

Het 51e congres en de algemene vergadering van de International Academy of Ceramics (IAC) wordt gehouden op 16-20 september 2024 in de prachtige keramische steden Alcobaça en Caldas da Rainha in Portugal. Het centrale thema, "Keramiek in de mediterrane wereld: van oudheid tot hedendaagsheid", wordt georganiseerd door een land met een rijke keramiektraditie en zal de geschiedenis van de regio op het gebied van keramiek en de blijvende relevantie ervan in de huidige samenleving belichten.
IAC-leden worden uitgenodigd om voorstellen in te dienen voor presentaties tijdens het IAC-congres van 2024.
Meer informatie

OPROEP: Internationale Biënnale van Ambachten en Creatie, Révélations 2025

Inschrijven kan tot 2 juni voor Révélations 2025, de Internationale Biënnale van Ambachten en Creatie, georganiseerd door Ateliers d'Art de France in het Grand Palais in Parijs.
Deadline: 02-06-2024
Meer informatie

OPROEP: 31e Mediterraneo Comtemporary Ceramics Competition

Er zijn nog minder dan twee weken om je aan te melden voor de 31e Mediterraneo Contemporary Ceramics Competition, die tussen 13 juli en 6 oktober 2024 zal plaatsvinden in de prachtige Italiaanse stad Grottaglie (Puglia).
Deadline voor aanvragen: 05-05-2024
Meer informatie

OPROEP: Deelname KleiKunstEnRoute in Friesland

De KleiKunstEnRoute is dit jaar op zaterdag 27 juli en zondag 28 juli. Na het succes van de afgelopen 3 edities hebben wij besloten om ook in 2024 de route in één weekend te houden langs locaties in Dokkum en Raard. In Dokkum zal er weer een grote expositie zijn van werk van keramisten uit het hele land. Deze expositie is in het park van de Bonifatiuskapel. De samenwerking met het Museum Dokkum, de Molen Zeldenrust, kunstencentrum De Groen en de 4 keramiekateliers zetten we ook voort. En dit jaar is de route uitgebreid met een prachtige locatie: het middeleeuwse kerkje van Boarnwert, precies tussen Dokkum en Raard in, hoog op een terp gelegen. Het plan is om hier, naast het exposeren van keramiek, ook een aantal lezingen te houden.
Dus….lijkt het je leuk om ook je werk te exposeren op deze bijzondere route; geef je op! Je kan eerst info vragen en een mailtje sturen naar mariska@projectsbypost.com of dineke.taal@outlook.com.
Hou ook de website www.kleikunstenroute.nl en de facebook/instagram van kleikunstenroute in de gaten!
Opgeven kan nog tot 15 mei! We zijn benieuwd naar jouw werk!

NIEUWS: 13e Biennale Internationale Céramique Steenwerck (FR)

De Internationale Biënnale Céramique vindt plaats op De Steenwerckplein (59). 44 Professionele keramisten uit Frankrijk en Europa, verzameld rond  eregast, Bénédicte Vallet, zullen de hedendaagse keramiek in al zijn technische en artistieke aspecten grotendeels vertegenwoordigen. 4 Jonge keramisten die minder dan vier jaar actief zijn, zijn geselecteerd in het kader van het "Coup de pouce"-programma.
De Keramiekbiënnale van Steenwerck is de grootste markt voor keramisten ten noorden van Parijs en trekt een groot publiek van insiders, professionals en amateurs die in steeds grotere getale op het evenement wachten. Klik hier voor meer informatie.

OPROEP: Applications are open for the 31st Mediterraneo Contemporary Ceramics Competition


Grottaglie (Italy - Apulia) will host a new edition of the prestigious event dedicated to ceramic art, with a new addition: the "Artist Residency" award for under-35s.
Ceramic art is preparing to amaze once again with the opening of applications for the 31st Mediterraneo Contemporary Ceramics Competition.
From July 13th to October 6th, 2024, the City of Grottaglie, the beating heart of Apulian ceramic handicraft, will welcome artists from all over the world, offering them the opportunity to express their vision of the Mediterranean through unique and innovative creations.
Artists interested in participating are invited to send their applications by May 5th, 2024 by filling out the application form available on the website of the Municipality of Grottaglie (www.comune.grottaglie.ta.it) and sending it to mediterraneo@comune.grottaglie.ta.it.
More information:
Infopoint Turistico, +39 099 5620427, infopoint@comune.grottaglie.ta.it


OPROEP: Jouw werk in KLEI?

       
Doe mee aan de rubriek KleiGalerij! In 2024 heeft iedere aflevering van KleiGalerij een thema. Voor ieder thema kunnen abonnees van KLEI keramiek magazine één goede foto (jpg of tiff, ca. 3 MB) van hun werk insturen via het het formulier op www.klei.nl/foto_aanleveren. Hierbij worden ook diverse gegevens gevraagden  vertel je in maximaal 75 woorden iets over het werk en/of de maker zelf. Het formulier is ook te vinden via 'contact' op www.klei.nl

Ben je (nog) geen abonnee, dan nodigen we je bij deze van harte uit om dit te worden. Een jaarabonnement kost op jaarbasis in 2023 voor Nederland en België € 28,50 met incassomachtiging; € 30,00 bij andere betaalwijze.

Thema’s en uiterste inleverdata 2024
2024-1 Theepotten: inleveren vóór 10 november 2023
2024-2 Vazen: inleveren vóór 10 januari 2024
2024-3 Raku: inleveren vóór 10  maart 2024
2024-4 Draaiwerk: inleveren vóór 10 mei 2024
2024-5 Mensfiguur: inleveren vóór 10 juli 2024
2024-6 Contrasten: inleveren vóór 10 september 2024

OPROEP: Uw favoriete glazuurrecept delen?

In de rubriek ‘Het glazuurrecept’ delen lezers van KLEI een van hun favoriete glazuurrecepten. Dat kan een geheel eigen glazuur zijn, maar ook een bestaand glazuur met eigen aanpassingen. Ook een recept delen? Stuur dan een mail aan redactie@klei.nl met als titel ‘Glazuurrecept’. Beantwoord in de tekst onderstaande 3 vragen en stuur twee goede foto’s mee: een detailfoto van het glazuur en een foto van het werk (jpg of tiff, ca. 2 of 3 MB).
  1. Waarom is dit glazuur een van je favorieten?
  2. Wat zijn de eigenschappen van het glazuur?
  3. Wat is de herkomst van dit glazuur?

OPROEP: Keramieknieuws: EXPO SPOT van De Kleischool en TOMA


EXPO SPOT
De Kleischool en TOMA ovenbouw hebben in het blad KLEI de handen ineen geslagen. Samen reserveren we voor het hele jaar 2024 een halve pagina advertentieruimte, waarbij we elke keer 60% van de ruimte vrij laten om een mooi keramiek werkstuk te tonen (misschien straks dus ook van jouw mooiste werkstuk). Deze ruimte noemen we de EXPO SPOT.
Klik
hier voor meer informatie

OPROEP: XII El Vendrell Ceramics Biennial

The call for the XIII El Vendrell Ceramics Biennial is now open
Submission deadline until August 9, 2024
Meer informatie via: Bases/rules - convocatòria/convocatoria/call


OPROEP: deelnemers Keramiekmarkt Maaseik 30 juni 2024

Visit Maaseik zoekt kandidaat-deelnemers voor de keramiekmarkt op zondag 30 juni 2024 van 9-17 uur, op het gezeligste marktplein van België.
Inschrijven is mogelijk tot 31 januari 2024 via onderstaande link:
https://www.visitmaaseik.be/nl/keramiekmarkt-2024-deelnameformulier-standhouders

OPROEP: Sélection des artistes membres de BeCraft

Sélection des artistes membres de BeCraft
Klik hier voor informatie en aanmelden
Deadline: 12-05-2024

NIEUWS: Save the date Parcours Céramiques Carougeois 2024

The next edition, devised with Frédéric Bodet (associate curator), will take place from 14 to 22 September 2024. More information in 2024.
For all information concerning the Competition please consult the following link

NIEUWS: KLEI-tasje gespot in Bangladesh !


Discussieforum is verhuisd van de website naar Facebook

Op de nieuwste versie van de website www.klei.nl (inmiddels online), is geen discusieforum meer aanwezig. De reden hiervoor is dat er steeds minder belangstelling is voor het gebruik van het forum en dat het bouwen van een nieuwe versie te hoge kosten met zich meebrengt. Van de informatie uit het oude forum en uit de periode vanaf 2016 tot 21 mei 2020 komt binnenkort een read-only bestand en deze zal op de website onder 'handig' worden geplaatst zodat alle informatie nog wel toegankelijk blijft.
Op Facebook kunnen vragen gesteld worden aan de redactie en aan andere keramisten via de groep 'KLEI keramiek magazine - Forum'. Hier kunnen ook foto’s van werk en aankondigingen van exposities gedeeld worden. Ga naar Facebook