Oproepen

Wilt u een oproep plaatsen? Mail dan naar secretariaat@klei.nl.

Actuele oproepen:

Kunst trifft Technik – Wettbewerb Keramik aus dem 3D-Drucker

Mit einem Wettbewerb für kreative Entwürfe keramischer Kunst aus dem 3D-Drucker rufen die Stiftung KERAMION und die WZR ceramic solutions GmbH KünstlerInnen, KeramikerInnen und DesignerInnen auf, Entwürfe für im 3D-Druck hergestellte Keramiken einzureichen. Bis zum 15. Oktober können sich Einzelpersonen und Gruppen auf www.wzr.cc/wettbewerb bewerben.

 

Uw favoriete glazuurrecept delen?

In de rubriek ‘Het glazuurrecept’ delen lezers van KLEI een van hun favoriete glazuurrecepten. Dat kan een geheel eigen glazuur zijn, maar ook een bestaand glazuur met eigen aanpassingen. Ook een recept delen? Stuur dan een mail aan redactie@klei.nl met als titel ‘Glazuurrecept’.
Beantwoord in de tekst onderstaande 3 vragen en stuur twee goede foto’s mee: een detailfoto van het glazuur en een foto van het werk (jpg of tiff, ca. 2 of 3 MB).

  1. Waarom is dit glazuur een van je favorieten?
  2. Wat zijn de eigenschappen van het glazuur?
  3. Wat is de herkomst van dit glazuur?

vacature redactiesecretaris

KLEI keramiek magazine zoekt een nieuwe redactiesecretaris. De taken zijn o.a.: het behandelen van de mail van de redactie, het verzamelen van de ingekomen kopij, het maken van de verslagen van de redactievergadering en het beheren van het digitale archief van de redactie. De redactie vergadert zes keer per jaar, meestal in Ede. KLEI biedt een vaste onkostenvergoeding per nummer en een reiskostenvergoeding. Vereisten: secretariële ervaring, enthousiasme en teamgeest. Affiniteit met keramiek is een pre. Voor meer informatie en sollicitaties: secretariaat@klei.nl
De sluitingsdatum is 15 oktober 2018.

Kleisymposium 26 januari 2019

Laat je verrassen op dit tweede Kleisymposium. Voor alle mensen met passie voor klei: kom en ontmoet zes topkeramisten en hoor het verhaal achter hun werk, Waar halen zij hun inspiratie vandaan? Waarom kiezen ze juist die techniek of materiaal? Wat heeft het werken metr klei hen gebracht?

De hoofdgast is Gertjan van der Stelt

Gertjan maakt van platen klei abstracte objecten. Van platte geometrische vormen komt hij tot complexe driedimensionale objecten die verwijzen naar natuur en architectuur. ‘De objecten die ik maak kunnen beschouwd worden als schelpen aangespoeld op het strand van de tijd.’

De vijf gastsprekers zijn:
Mieke Everaet | Reinhilde Van Grieken | Ric Sebes | Olav Slingerland | Sanne van Tongeren
Deze bijzondere keramisten zijn met zorg geselecteerd op kwaliteit, eigenzinnigheid, kennis en diversiteit van technieken.

Programma:
09.30 – 10.30     Ontvangst
10.30 – 11.00     Opening
11.00 – 12.30     Lezing Gertjan van der Stelt
12.30 – 13.30     Lunch
13.30 – 14.45     Sessie 1 gastsprekers
14.45 – 15.15     Pauze
15.15 – 16.30     Sessie 2 gastsprekers
16.30 – 17.00     Afsluiting en borrel

Op de website van kleisymposium.nl is van alle sprekers uitgebreide informatie te vinden.

Meldt u snel aan voor deze leerzame en inspirerende dag, want er kunnen maximaal 200 mensen deelnemen. Een kaartje kost € 90,-. Vóór 1 december 2018 betaalt u € 85,-. KLEI abonnees ontvangen een korting van € 10,-. De entreeprijs is inclusief lunch, bijwonen van drie lezingen, borrel en een keramische mok van een gerenommeerde keramist. Inschrijven via www.klei.nl of via www.kleisymposium.nl

Locatie: Veemgebouw, verdieping 8, Torenallee 86, Strijp S, Eindhoven

Het Kleisymposium is een initiatief van de NVK en de Stichting KLEI. Hoofdsponsor is Keramikos.

Jouw werk in KLEI?

Doe mee aan de rubriek KleiGalerij!

In 2018 heeft iedere aflevering van de rubriek KleiGalerij in KLEI weer een thema. Abonnees van het blad kunnen een goede foto (jpg of tiff, ca. 2 of 3 MB) van hun werk insturen naar redactie@klei.nl

Vermeld daarbij:
•De naam van de maker (met geboorteplaats en -jaar)
•De titel
•Het jaartal waarin het gemaakt is
•Gebruikte materialen
•Afmetingen (H x B x D)
•De naam van de fotograaf
•Huidige adres en woonplaats en (eventueel) de website
•Vertel in maximaal 75 woorden iets over de maker en/of het werk zelf.

De redactie plaatst uitsluitend kwalitatief goede foto’s van objecten die in het thema passen.

Ben je (nog) geen abonnee, dan nodigen we je bij deze van harte uit om dit te worden. Een jaarabonnement kost op jaarbasis in 2018 voor Nederland en België € 27,00 met incassomachtiging; € 28,50 bij andere betaalwijze.

Thema’s en uiterste inleverdata 2018

2018-6 (november-december): Boetseren. Inleveren vóór 10 september 2018
2019-1 (januari-februari): Keramiek gecombineerd met ander materiaal. Inleveren vóór 10 november 2018

Glas en Keramiek Beurs Leerdam 2018 – Deelnemen aan de beurs? Schrijf u zelf in!

De Glas en Keramiek Beurs zal dit jaar op 2, 3 en 4 november plaatsvinden. De beurs is een podium voor beginnende- en gerenommeerde kunstenaars, galeriehouders, verzamelaars en belangstellenden.

Bent u een kunstenaar of een verzamelaar en wilt u deelnemen aan de Glas en Keramiek beurs 2018? U kunt u zich weer inschrijven! U kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden, u kunt bijvoorbeeld een beursstand huren, of een beursruimte of bijvoorbeeld een vitrine in het Vitrine straatje.

Meer informatie vindt u hier:
Inschrijven Glas en Keramiek Beurs 2018